Вівторок, 19 Березня, 2024

Школи у Чернівцях модернізують під час карантину

За час карантину та надзвичайної ситуації у Чернівецькій області Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації планує провести часткову модернізацію всіх шкіл Буковини, які цього потребують. Мова йде про облаштування навчальних закладів внутрішніми туалетами, які зараз є у наявності ще не у всіх школах. Детальніше про ініціативу розповість chernivtsi-future.

За словами Миколи Харатіна, директора Департаменту, поки школи закриті на карантин, а діти навчаються дистанційно, є можливість подумати про вирішення проблеми з туалетами, якої було заплановано позбутися ще на початку поточного року. Департамент проводив моніторинг забезпеченості всіх шкіл області внутрішніми вбиральнями і виявив, що цього необхідного елементу немає ще у десятьох навчальних закладах. В основному – це маленькі сільські школи, де до туалетів ззовні звикли всі. Проте, кажуть у Департаменті, вони не можуть дозволити у 21 столітті подібного, тож обіцяють до 1 вересня 2020 року облаштувати вбиральнями всі школи Чернівецької області.      

У тих закладах, де стоїть питання відсутності місця для туалетів, його будуть добудовувати. Стосовно коштів, то є два варіанти розвитку подій: або державні субвенції, або власні кошти самої школи. Планують поєднати ці два шляхи. Наприклад, минулого року за рахунок державного бюджету у Чернівецькій області облаштували 27 внутрішніх вбиралень у навчальних закладах. Тож іще десять не спричинять проблем.

Єдине, що затримує роботи, це, звичайно, карантин і надзвичайна ситуація. Наразі велика частина держкоштів йде на боротьбу з коронавірусом, тож, швидше за все, для туалетів гроші будуть виділяти з резервного фонду. Але поки Департамент не оприлюднює точні дати початку будівельних робіт. Планують активно розпочати одразу після послаблення обмежувальних заходів в Україні,  навіть якщо діти повернуться на навчання у заклади.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.