Середа, 1 Травня, 2024

У Чернівцях волонтери допомагатимуть літнім людям в умовах карантину

Карантин у Чернівцях і введення надзвичайної ситуації в області призвели до того, що літнім людям, особливо самотнім, важко про себе подбати. Навіть звичайний похід у магазин чи аптеку перетворюється у складне завдання, особливо в умовах, коли керівництво міста радить пенсіонерам взагалі не виходити з дому через їхню схильність до захворювання коронавірусом. Таким чином літнім чернівчанам непереливки, бо з оселі виходити не можна, а продукти харчування і першої необхідності потрібні завжди. Читайте далі у матеріалі chernivtsi-future.

Тож волонтери Чернівців згрупувалися та організувати штаб допомоги пенсіонерам. Туди входять всі небайдужі чернівчани, які хочуть мінімально допомогти співмешканцям пережити карантин. Очільником й ініціатором штабу став заступник міського голови Олександр Паскар. Він неодноразово бачив і чув про складні життєві ситуації, в яких опинилися люди похилого віку, тож вирішив взяти справу у свої руки і полегшити таким чином містянам вимушену самоізоляцію.

До роботи штабу залучили активістів громадських організацій, ветеранський актив та соціальних працівників, які відвідуватимуть самотніх громадян, аби забезпечити їх необхідними дезінфекційними засобами, продуктами харчування та ліками.

Ветеранські організації разом із соціальними працівниками та сімейними лікарями відпрацьовують базу осіб тієї категорії, які потребують першочергової допомоги. Для допомоги у придбанні необхідного громадяни можуть звернутися на цілодобову лінію муніципального контактного центру (+380502221580) або зателефонувати у волонтерський штаб за номером: +380991572143.

Також штаб допомоги запрошує підприємців та меценатів долучитися до підтримки чернівчан поважного віку, які в ускладнених умовах та не можуть за власний кошт забезпечити себе необхідними ліками, продуктами, засобами особистої гігієни.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.