Субота, 20 Квітня, 2024

Коли у Чернівцях облаштують Студентську площу

Підрядники кажуть, що всі роботи виконають до червня, повідомляє shpalta.media, інформує сайт chernivtsi-future.

Як раніше повідомлялось, у Чернівцях з’явиться студентська площа. Проект, що став одним із переможців «Бюджету участі», реалізують на вулиці Небесної Сотні, 2А – позаду гуртожитку ЧНУ №2.

Згідно із концепцією, реалізація нового студентського простору має посприяти максимальній самореалізації молоді. Тут будуть виступати студентські музичні гурти, проводитимуть літературні вечори, читання авторських віршів.

Розпочали будівництво площі в березні. Зараз роботу призупинили.

Як пояснив голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський, робота зупинялася через погодні умови та великодні свята. 

Віталій Кіндзерський розповів, що дуже багато вже зроблено. Нині активно спілкуються з підрядником, і, за його словами, у червні проект має бути зданий. Зараз Віталій Кіндзерський не знає, скільки коштів витратили. Адже це не їхні гроші, тому ними не розпоряджаються, а значить не можуть контролювати їх обіг.

Сам генпідрядник будівництва Антон Артеменко розповів, як уже встигли облаштувати майбутній студентський простір.

Підрядник зазначив, що основні підготовчі роботи вже виконали. Вжн вивезли зайвий ґрунт та будівельне сміття, вирівняли основу будівельного майданчика та залили підпірну стінку. Уже завозять щебневу подушку, коли привезуть увесь щебінь — приступимо до встановлення бордюрів по периметру площі. На його думку, перешкодою роботі може стати лише фінансування.

Станом на сьогодні на проект вже витратили 160 тисяч гривень.

Раніше бюджет будівництва зріс майже вдвічі – до 575 тисяч гривень замість 300 тисяч. Згідно з договором, підрядник повинен облаштувати залізобетонні підпірні стіни, встелити нове покриття, встановити сцену, лавиці, сучасне освітлення, а також озеленити площу.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.