П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чернівецькому аеропорту ремонтують злітно-посадкову смугу

Проте літак із Києва 25 квітня не скасовували, повідомляє shpalta.media, інформує сайт chernivtsi-future.

У четвер, 25 квітня, в Міжнародному аеропорту ім. Леоніда Каденюка розпочали ремонт злітно-посадкової смуги. Ремонтують найпроблемніші ділянки смуги загальною площею 2600 квадратних метрів. Тут готують інфраструктуру до літньої навігації. Попри ремонти, рейс до Чернівців з Києва сьогодні не скасовували. Про це повідомив директор аеропорту Борис Морський.

Керівник аеропорту зазначив, що триває плановий ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту. Ремонтують найпроблемніші ділянки, які найбільше потребують ремонту. Аеропорт змушений підтримувати злітну смугу у належному стані, аби не зупинитися та не дотягнути до часу, коли її доведеться закрити. Аби могти розпочати літню навігацію.

За словами Бориса Морського, ремонтні роботи встигнуть зробити за день, а вже ввечері у Чернівецькому аеропорту буде сідати літак із Києва. Таку практику у аеропорту застосовували неодноразово.

Кошти на ремонт злітної смуги Чернівецького аеропорту виділили із бюджету Чернівців.

Наразі на сайті прозоро вже проведено закупілі на «Капітальний ремонт аварійних ділянок злітно-посадкової смуги і перону КП «Міжнародний аеропорт Чернівці» ім. Леоніда Каденюка».

Перемождець тендеру ТОВ «Компанія «Євродор». Вартість тендеру – 1 442 652,00 гривень.

Варто нагадати, що на черговій сесії міськради депутати затвердили зміни до програми «Комфортне місто», у яких виділили кошти на ремонт злітно-посадкової смуги.

Вартість капітального ремонту становитиме близько 22 мільйонів гривень. Першочергові роботи, які необхідно провести до початку відпочинкового сезону, вартуватимуть близько 1,5 мільйона гривень. Підрядники готові оперативно виконати роботи для того, щоби не зірвати літній сезон та польоти з нашого летовища.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.