Четвер, 25 Квітня, 2024

Ніяких «халабуд» та натуральні матеріали: якими стануть літні майданчики у місті Чернівці

Закладам громадського харчування та власникам наливайок у Чернівцях доведеться тепер дотримуватись нових правил щодо втановлення літніх майданчиків.Власникам харчевень та кафешок заборонять встановлювати подіум, віконні та дверні блоки, а також важке перекриття, пише видання shpalta.media, інформує сайт Сhernivtsi-future.
Концепцію щодо їх архітектурно-художнього оформлення затвердив виконавчий комітет міської ради. Нововведення ці будуть чинними вже із наступного 2020-го року, на сесії міської ради ухвалять ще й відповідний регуляторний акт.
За новими архітектурними нормами, облаштовуючи літній майданчик не дозволятимуть заповнення простору між елементами обладнання за допомогою віконних та дверних блоків, суцільних металевих панелей, а також не можна буде засклити простір.

До того ж, заборонять облицювувати та перекривати майданчики поліетиленовими плівками, черепицею, металочерепицею, і рубероїдом та асбестоцементнимиплитами.
Крім того, літні заклади мають стати доступними для маломобільних верств наслення, людей на візках і з візками.
У межах закладів дозволили встановлення тільки столиків, крісел, лавиць, світильників, декоративних елементів, підставок для меню, парасольок, урн для сміття, квіткових та ландшафтних композиції, обладнання для регулювання температурного режиму повітря, офіціантські станції (крім барних стійок).

 А навколо літніх майданчиків дозволять облаштовувати огорожі  лише з легких ажурних збірно-розбірних конструкцій висотою до 80 сантиметрів та прозорістю не менше, ніж 50%.

Тож літні кафе більше не нагадуватимуть так звані “халабуди”. Дозволяється використовувати конструкції з натуральних матеріалів, наприклад вироби з металу, дерева або гартованого скла.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.