П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Чернівцях з'явиться 15 кілометрів веломаршрутів

Як запевняють в міськраді, уже за тиждень здадуть готовий проект, повідомляє shpalta.media, інформує сайт chernivtsi-future.

Чернівецька міська рада у рамках проекту «Через сталий транспорт до чистого довкілля» зобов’язалася організувати в Чернівцях до 15 кілометрів велодоріжок. Зараз проводяться прикінцеві роботи, визначені програмою. Із врахуванням можливостей проекту та напрацювань концепції розвитку велоінфраструктури міста, в рішенні вказано 3 ділянки:

  • вул. Руську – від мікрорайону «Гравітон» до вул. О. Пчілки;
  • від Театральної площі до вул. Щербанюка (через вул. Котляревського та Лесі Українки, Соборну площу, Героїв Майдану, Садову, Федьковича та Аксенина, частково вулицю Головну);
  • дамбу, що з’єднує вул. Калинівську і міський пляж.

Проект велоінфраструктури здійснюють за грантовою підтримкою Євросоюзу.

Заступник міського голови Володимир Середюк, зазначає, що проект передбачає облаштування 15 км. велодоріжок у місті. Головні локації – це так званий «студентський маршрут», який охоплює дорогу від університету до студмістечка. А також ділянка із Гравітону до вул. Олени Пчілки.

Зазначений проект знаходиться уже на завершальній стадії, на даний момент іде облаштування і виконання розмітки. Залишилися лише дрібні деталі, а усі основні роботи: асфальтування та ремонт тротуарів уже завершені.

Голова ГО «БАРР» Тетяна Лебухорська зазначила, що проект передбачав облаштування саме веломаршрутів, а не велодоріжок. Оскільки для того, щоб велосипедисту було комфортно та безпечно пересуватися, не завжди необхідна велодоріжка. 

За словами Тетяни Лебухорської, на різних ділянках буде різний спосіб облаштування веломаршрутів.

Грантові контракти були підписані в лютому 2017 року. Тоді всі обіцяли провести за 14 місяців (загальний кашторисна вартість проекту складає 33 450 євро — близько 1 млн. грн.).

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.