Субота, 27 Липня, 2024

У Чернівцях вирішили облаштувати скейт-парки

Ще у березні 2017 року жителі міста підтримали петицію про створення у Чернівцях майданчику для занять скейтбордингом.

Оскільки у Чернівцях немає спеціалізованих місць придатних для тренування і навчання спортсменів, що займаються скейтбордингом, юні скейтбордиста використовують для тренувань площі та сквери міста. Тим самим створюючи небезпеку травмувати себе та оточуючих.

Чернівчани, що проголосували за дану петицію, запропонували створити такий скейт-парк у Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, на місці колишнього танцмайданчика, адже таке розташування є досить доступним для жителів міста. З такою пропозицією погодились і експерти, що працювали над формуванням концепції розвитку парку ім. Т. Шевченка.

Ще один скейт-майданчик планують облаштувати у парку «Жовтневий», адже навколо розташовано багато шкіл та житлових комплексів.

Проте, станом на листопад 2018 року на жодній із локацій роботи не розпочалися.

А тим часом, на місці колишнього танцмайданчика з використанням коштів інвестора запропонували створити Парк науки із планетарієм та музеєм, що доцільно робити у приміщенні, а не в парку, територія якого більше призначена для активного відпочинку.

Тому представники територіальної громади міста вимагали розглянути це питання у порядку реалізації місцевої ініціативи.

Представники Асоціації Скейтбордингу України заявили, що готові надати необхідну технічну та консультативну допомогу у підготовці та реалізації даного проекту.

Після розгляду петиції, Чернівецька міська рада оприлюднила рішення про підтримку місцевої ініціативи щодо облаштування двох скейт-парків у Чернівцях.

Це питання буде винесене на розгляд під час сесії Чернівецької міської ради 28 березня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.