Вівторок, 19 Березня, 2024

Офіс більше не тюрма: працюємо у Чернівцях віддалено

Дистанційна робота на підйомі. Хоча можливість працювати за межами корпоративного офісу була доступна протягом останніх декількох десятиліть, тільки зараз «удальонка» стає основним видом діяльності.

За оцінками, у 2019 році майже 50% співробітників у Сполучених Штатах Америки працювали віддалено, в основному з дому. Хмарні сервіси, мобільні платформи і відеоконференції уможливили віддалену роботу і зробили дуже прийнятною як для співробітників, так і для роботодавців.

Багато галузей у Чернівцях заявляють, що вони дружні до дистанційної роботи, включаючи ІТ, HR/рекрутинг, освіту, бухгалтерський облік, охорону здоров’я, юриспруденцію, маркетинг, некомерційну діяльність, новини/ЗМІ, спорт і подорожі. Крім того, сайт, де є дистанційна робота, був створений, щоб допомогти чернівчанам і всім тим, хто шукає такі можливості, зв’язатися з компаніями і робочими місцями, що пропонують дистанційку, гнучкий графік, неповний робочий день і позаштатні завдання.

Однак з усім є свої плюси і мінуси. Тому, перш ніж перейти від роботи в офісі до роботи у будинку або з іншого місця, розгляньте спочатку такі переваги і недоліки.

Переваги дистанційної роботи

Робота в будь-якому місці і в будь-який час. Ви більше не обмежені географічним положенням або годинами. Традиційний робочий день більше не актуальний. Немає щоденних поїздок, які не подобаються багатьом людям.

Гнучкість. Ви самі відповідаєте за графік і, можливо, він буде куди більш ефективний. Також робота з дому означає, що ви економите на транспортних витратах, обідах і придбанні ділового гардероба. Якщо ви не проводите відеоконференції, то можете носити неформальну одяг. Менше перерв. Робота віддалено дозволяє вам зосередитися на поточній роботі без відволікання на спілкування з товаришами в офісі.

Недоліки (але не для всіх!)

Потрібна висока самодисципліна. Потрібно багато самовідданості і самовладання, щоб працювати вдома і не піддаватися відволікаючим факторам. Легко втратити мотивацію і зосередженість, які є пастками для вашого успіху. Тому важливо бути націленим у тому, як ви використовуєте свій час. Ви повинні структурувати своє оточення таким чином, щоб воно вас не відволікало.

Ви можете легко взаємодіяти з колегами і клієнтами за допомогою технологій, але це не те ж саме, що особисті зустрічі, спільні обіди або просто щоденні жарти. Щоб протистояти ізоляції, спробуйте час від часу заходити в офіс або призначати дати обідів з босами і колегами.

Немає сумнівів, що віддалена робота знаходиться на підйомі. у нашу епоху електронної пошти і смартфонів як ніколи легко залишатися на зв’язку, і багато співробітників вважають, що це підвищує якість їхнього життя.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.