П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У березень по-новому: що зміниться для українців у поточному місяці

У новому році уряд розпочав реформування багатьох сфер життя населення. Чомусь так сталося, що велика частина змін припала саме на березень поточного 2020 року. Тобто левова частка норм законодавства вступає в силу з 1 березня. Серед нововведень – інкасація пенсій, зміна правил в’їзду до Росії, земельна реформа тощо. Про ці та інші інновації розповість далі chernivtsi-future.

Зміни на регіональному та всеукраїнському рівнях

На Харківщині проведуть парламентські вибори у Раду. Це відбудеться приблизно у середині місяця в окрузі міста Краснограду. Ці вибори вже проводилися у липні 2019 року, проте президент України Володимир Зеленський призначив переможця Олексія Кучера на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Таким чином вибори проведуть повторно, причому за вакантне місце змагаються близько 40 депутатів, серед яких досить відомі гучні імена, наприклад, Юлія Світлична (колишня очільниця ОДА), Вікторія Алєксійчук (партія «Слуга народу») тощо.

Кабінет Міністрів запланував з 1 березня розпочати свою програму «Велике будівництво», яка означає капітальний ремонт 4 тисяч кілометрів доріг. Лише на Буковину запланований ремонти близько 50 кілометрів. Також будуть виділені кошти на реконструкцію закладів освіти, стадіонів, лікарень, культурних об’єктів тощо. У Чернівцях уже розпочали введення проекту у дію.  

Змінилися умови в’їзду українців до Росії. Відтепер перетнути кордон з нашої території можна буде лише за допомогою закордонного паспорту. У випадку, якщо ви повертаєтеся до країни, то потрібно буде пред’явити лише паспорт громадянина або інше посвідчення особи. Як ви знаєте, раніше з Росією була угода щодо переміщення за допомогою лише внутрішнього паспорту. Ця послуга відмінена постановою Кабінету Міністрів від 18 грудня 2019 року.

У березні заплановано нарешті розібратися із земельним питанням в Україні. Парламент протягом 9 пленарних днів зобов’язаний дійти спільної думки щодо  4000 правок до законопроекту про ринок землі.

реформи

Грошові реформи

Постачальник телефонного зв’язку «Укртелеком» з березня підвищив тарифи на свої послуги. Мова йде про стаціонарні телефони і проводне радіомовлення. Відповідно місячна оплата послуг підвищиться на 20 гривень і з 35 до 45 гривень відповідно.

Не можна не згадати про нашумівшу індексацію пенсій. На неї зможуть претендувати ті пенсіонери, які її отримували за вислугою років, за станом здоров’я чи через втрату підтримки збоку. Також зросте розмір пенсій (у середньому – до 12%), тобто приблизно на 300 гривень. Ці умови вступили в дію з 1 березня і торкнулися понад 11 мільйонів українців

Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України збільшить виплати допомоги із безробіття. Йдеться про суму щонайменше 650 гривень для тих, кому не враховується страховий стаж, і щонайменше 1800 гривень тим, кому його враховують.

Нарешті, кілька слів про зміну програми харчування військових. Відтепер усі бойові частини Збройних Сил України харчуватимуться за новою системою, яка включатиме 409 різних виборів. Таке нововведення не залишиться без уваги країн-членів НАТО, оскільки там система діє безапеляційно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.