П’ятниця, 29 Березня, 2024

Поговоримо про фасадне декорування у Чернівцях

Чернівці – неймовірно красиве місто з точки зору архітектури. Чого варті одні лише старі вулички з їх феєричними фасадними оздобленнями приміщень! Куди не глянь – всюди бачимо майстерно виконані різьблення, логічно розставлені виїмки, скульптурні монументи, позолочені обрамлення стін і вікон тощо. Тому для чернівчан задля збереження художнього значення міста важливо знати більше про можливі варіанти фасадного декору їхніх будинків, пише chernivtsi-future.com.ua.

Багато хто не має бажання замислюватися над красивим зовнішнім виглядом приміщення, оскільки вважає, що з цим занадто багато мороки. Не розібравшись суттєво у питанні, люди опускають руки і не звертають увагу на цей важливий елемент будь-якого облаштування. Особливо якщо мова йде про будівництво нового житла. Тоді як це головна естетична частина, що додає чарівності та іскри вашій будівлі. Індивідуальний дизайн фасаду – це елегантна архітектурна родзинка, яка надає солідності, презентабельності, виразності, досконалості зовнішності приміщення і, безумовно, підвищує статус власника.

Тож дозвольте надати корисну інформацію про фасадні матеріали, конструкції та оновлення фасадів, яка допоможе вам створити оселю мрії. Насправді все більш легко, ніж може здатися на перший погляд, головне – знати деякі основні принципи і правила.

Чому фасад настільки важливий?

2

Найперше – функціональні причини. Корпус будівлі завжди був вирішальною особливістю, коли справа стосується довговічності будинку. Його основна роль – захист від стихії: снігу, дощу, вітру та сонця. Оскільки екстремальні погодні умови значно посилилися за останні десятиліття, особливо важливо бути готовим до різних погодних умов та забезпечити стіни будинку достатнім захистом.

Окрім цього, фасад має ще одну корисну функцію, яку розробник повинен обов’язково врахувати: ідеальний фасад зменшує споживання енергії, виконуючи роль теплоізоляції. Він також забезпечує приємний клімат у приміщенні, пропонує покращений захист від вогню та ізолює від зовнішнього звуку й шуму. Однак багато з цих функцій можна забезпечити лише при правильній ізоляції.

Друге – звичайно ж, естетика. Окрім функціональності, вибір фасадного облицювання визначає зовнішній вигляд та характер будинку. Фасад є видимою частиною корпусу будівлі, яку може підлаштувати під свій смак власник будинку. Асортимент різних матеріалів, кольорів та форм пропонує велику творчу свободу та варіативність.

Проектування вашого фасаду

2

Як для оновлення фасаду, так і для новобудов пропонується широкий вибір різних матеріалів для облицювання зовнішньої стіни. Вибір матеріалу, з одного боку, є питанням смаку. Однак вам слід порівняти переваги та недоліки різних матеріалів, щоб знайти найкраще рішення для вашого проекту.

До найпопулярніших матеріалів для оновлення фасадів належать:

  • Деревина
  • Метал або лист (наприклад, алюміній, цинк, мідь, титановий цинк)
  • Камінь (наприклад, піщаник, природний камінь)
  • Шифер
  • Волоконно-цементні панелі
  • Скло

Надійний захист від погоди

Фасад є одним з найпотужніших будівельних компонентів. Не обходиться без того, щоб на зовнішній стіні не накопичився бруд. Дерев’яні фасади особливо сприйнятливі до цього і потребують регулярного обслуговування або ремонту задля уникнення великих пошкоджень. Хоча алюмінієві фасади в цьому відношенні дуже добре захищають, ми також рекомендуємо регулярні огляди для усунення потенційного накопичення бруду.

Взагалі алюміній – це матеріал, який характеризується своєю довговічністю і може протистояти зовнішнім впливам і тиску. Гнучка алюмінієва обшивка забезпечує чудовий захист від дощу та бурі. Ще однією корисною перевагою є пристосованість алюмінію: вже присутні жалюзі, вікна, фронтони будинку, гаражні двері тощо не представляють проблеми у реконструкції фасаду, оскільки його можна легко адаптувати до існуючих елементів. Алюмінієве фасадне облицювання може бути застосоване у всіх типах будівель: окремі будинки, багатоквартирні приміщення, фірмові будівлі та різні прибудови, такі як гаражі, вагони та оранжереї.

Відновлення фасаду

4

Є багато причин, щоб відремонтувати свій фасад. До них відносяться, наприклад, високі витрати на опалення через погану або недостатню ізоляцію зовнішніх стін. Цінна енергія зсередини будинку втрачається через фасад. Також не варто забувати про інші механічні пошкодження, спричинені бурями, ударами, тваринами чи комахами, або пошкодження, спричинені старінням (наприклад, лущення або вицвілість), які виникають з часом. Однак пошкодження не завжди повинні бути причиною оновлення фасаду. Іноді це просто бажання модернізувати або модифікувати будинок.

Невеликі тріщини та незначні пошкодження старого винесеного фасаду можуть бути частково відремонтовані власником, і, можливо, не знадобиться фахівець із будівництва. Однак при пошкодженні шматків стіни чи великих протіканнях з попаданням вологи необхідне професійне відновлення.

Адекватні поради для формування ідеї

  • Найбільш важливим є творчий підхід. Чим креативніше, тим кращий у результаті буде дизайн.
  • Пріоритетність якості на заміну кількості. Не женіться за кількістю елементів, перевантажуючи цим вашу будівлю. Простота і лаконічність – найкращий вибір.
  • Використовуйте візерункові можливості світла. Зважаючи на конкретну фасадно-розроблену будівлю, можна застосувати той освітлювальний ефект, від якого природно не можна уникнути. Перетворюйте слабкі, на перший погляд, сторони на свою користь.
  • Грамотні попередні дослідження також потрібні, коли йдеться про базовий фасадний стиль. Хитрість полягає в тому, щоб зрозуміти те стильове оформлення, яке вас найбільше надихає, а потім детально розглянути його з кожного боку.
  • Поширений сьогодні стиль – це прозорі конструкції. Але не переборщіть із прозорістю!
  • При виборі дизайну є певні критерії, на які можна зосередитись, наприклад, місце розташування, фізичні умови, історія цього конкретного місця та багато іншого.
  • Використання варіативних технологій. Є багато закладів, які придумали використовувати фасадний стиль будівництва в екологічно чистій формі. Тому існують будівлі, які розробили конкретний дизайн для зберігання сонячної енергії, а деякі навіть використовують її для збору дощової води.
  • Неправда, що дизайнерське оформлення коштує дорого. Навіть прості та елегантні конструкції можуть втиснутися у межі бюджету.

І наостанок пам’ятайте, що наявність фасадного дизайну залежить від кількості достатньо докладеного часу, зусиль та детального планування. У підсумку все це принесе вам чудові результати. Чернівці – це те місто, яке заслуговує на свідому підтримку його художньо-мистецького значення.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.