П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ефективність сонячних батарей восени може знижуватися в 40 разів

У 21 столітті у людства з’явилися високоефективні альтернативні джерела отримання енергії, якими може користуватися кожен. Якщо раніше про виробництво електроенергії та тепла для побутового споживання могли задуматися тільки винахідники, то сьогодні можна досить легко придбати сонячні панелі, сонячні колектори або невеликі вітрогенератори для забезпечення автономності своїх осель, пише chernivtsi-future, посилаючись на ukrelektrik.com.

Найбільш поширеними серед всіх альтернативних джерел енергії стали сонячні панелі. Сонячні батареї є універсальним пристроєм, за рахунок якого можна не тільки забезпечувати електроенергією більшість побутових приладів в будинку, але і використовувати в якості джерела живлення для систем опалення. Для невеликого будинку з газовим котлом і насосом потрібно близько 250 … 300 Вт/год потужності. Такий обсяг виробництва легко зможуть забезпечити сучасні сонячні панелі, встановити які можна на даху будинку. Не дивлячись на те, що опалення, як правило, необхідно в зимовий період часу, коли тривалість дня значно менше ночі, системи сонячних батарей дозволять ефективно працювати системі опалення за рахунок акумулювання електроенергії.

Розрахунок сонячних панелей для будинку

В основі розрахунку будь-якої системи сонячних батарей лежать два параметра. Перший – необхідна потужність системи, яка визначається кількістю побутових приладів в будинку і їх потужністю. Другий параметр – інсоляція в тому регіоні, де планується використовувати сонячні панелі. Інсоляція визначає кількість сонячних днів в році, від чого буде залежати потужність і кількість генерованої електроенергії сонячними батареями. Виходячи з цього необхідно спочатку визначити скільки знадобиться електроенергії і скільки днів в році буде працювати система. Для дачного будиночка, який має мінімальне енергоспоживання протягом не більше 6 місяців на рік, знадобиться одна система, а для будинку, в якому постійно проживає кілька людей, зовсім інша. Тако не варто забувати, що восени, коли мало сонця ефективність сонячних панель значно знижується.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.