Вівторок, 30 Квітня, 2024

Заборона продавати спиртне вночі у Чернівцях: місцева влада та підприємці обговорять чи варто це робити

Сьогодні у Чернівцях планують обговорити питання, що стосується обмеження продажу алкогольних напоїв у місті вночі. Про це повідомили у прес-центрі міської ради Чернівців, пише сайт Сhernivtsi-future.

На сайті міської ради повідомляється, що відбудеться робоча зустріч з суб’єктами господарювання сфери торгівлі, представниками громадськості, правоохоронних та перевірчих органів для обговорення питання щодо встановлення обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива на території міста нічний час. Заборонити продаж спиртного можуть з 22:00 вечора до 08:00 години ранку.

Дискусія розпочнеться сьогодні о 16. 00 у конференц-залі міської ради (у кабінеті 202).
Департамент розвитку міської ради запрошує долучитися до обговорення усіх охочих. Мешканцям міста пропонують висловити свою позицію, стосовно того, чи варто торгувати спиртним у Чернівцях уночі.

А нагадаємо, що ще влітку минулого року депутати Чернівецької міської ради спочатку ініціювали розгляд питання на сесії про заборону продажу алкоголю у нічний час, а пізніше зняла з порядку денного сесії питання про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв на території міста після 22.00.

Тут депутати хотіли взяти приклад зі столиці, адже у Києві 24 жовтня 2018-го року набула чинності заборона на продаж спиртного з 23. 00 до 10:00, але все-таки журналістам стало відомо, що алкоголь все-таки можна придбати, не зважаючи на заборону.

Закон України дозволяє вводити заборону на продаж алкоголю вночі на місцевому рівні. Як пише radiosvoboda, деякі міста – Київ, Луцьк, Черкаси та інші пробували заборонити продавати спиртне вночі, але у судах легко оскаржували такі заборони через відсутність загального врегулювання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.