П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чому фраза «передайте за проїзд» може стати неактуальною в Чернівцях

У Чернівцях збільшується кількість тролейбусних маршрутів з е-квитком. Далі про це «Чернівці Майбутнього».

На початку лютого у тролейбусах міста почав діяти е-квиток. Проте, на сьогодні скористатись такою послугою можуть тільки пасажири тролейбусного маршруту №2 «Гравітон-Університет», де  подібна система оплати за проїзд  працює у тестовому режимі.

Проте, Чернівецьке тролейбусне управління повідомило, що з 1 березня в усіх  тролейбусах, що курсують четвертим тролейбусним маршрутом  також можна буде скористатись системою електронної оплати  за проїзд.

Також ЧТУ зазначило, що на початковому етапі мобільні валідатори (зчитувальний пристрій для перевірки електронного квитка) будуть знаходитись у кондукторів і саме вони видаватимуть пасажирам чеки про оплату. Проте згодом тролейбуси будуть оснащені стаціонарними валідаторами.

Відтепер пасажири мають можливість оплатити проїзд не лише готівкою, але і за допомогою банківської картки чи смартфона. Пасажиру необхідно буде прикласти е-квиток (карткою чернівчанина чи банківською карткою) у призначеному  місці валідатора і проїзд оплачений.

Головна мета цього нововведення – полегшити та зробити прозорішою оплату проїзду у автобусах та тролейбусах.  З’явиться  можливість навести порядок з оплатою проїзду та здійснити облік пасажирів, що використовують громадський транспорт. 

Подібна практика значно мінімізує контакт водія і пасажирів, й допоможе запобігти непорозумінням спричинених людським фактором.

Е-квиток це великий крок вперед для підвищення якості перевезення чернівчан та гостей міста.  Тому було б корисним, пришвидшити процес запровадження е-квитків на маршрутах з найбільшим пасажиропотоком у місті.

Цікаво, що е-квитки вже почали діяти в деяких містах України. Так, наприклад, у Мукачевому завдяки валідаторам помітили, що транспорт перевозить більше пасажирів, аніж думали, і тому мукачівська міська рада навіть думає про зниження вартості проїзду!

Автор – Олена Дмитрів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.