П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чернівецькій області дітей без щеплень з 1-го рудня не пускатимуть до садочків і шкіл

З понеділка діти, які не щепленні від кору не зможуть відвідати школу чи садок. На Буковині у навчальних закладах не допускатимуть до занять дітей, які не мають щеплення від кору. Це не стосується дітей, які за станом здоров’я мають протипоказання до щеплень, інформують “Сhernivtsi-future”.

Днями у дитячому садочку № 3 повісили оголошення та зробили зібрання для батьків, де повідомили про таке розпорядження Чернівецької обласної адміністрації. За словами директорки ДНЗ № 3 Алли Продан, доведеться батькам, які хочуть водити дітей у садок зробити щеплення.

«Ми нічого не можемо вдіяти, поступило розпорядження, яке ми зобов’язані виконувати. Я розумію реакцію батьків, але це рішення приймалося заради безпеки дітей.»

За словами вихователів вони вже отримали списки дітей, які ще не мають щеплення. Нагадаємо, що в Україні триває епідемія кору. У деяких областях були навіть летальні випадки після захворювання на кір. Тому Міністерство охорони здоров’я та міністерство освіти направили спільний лист з проханням посилити контроль за ситуацією з кором і рекомендували не приймати в організовані дитячі колективи дітей без щеплення.  Чернівецька область увійшла у п’ятірку регіонів, де зареєстрували найбільше хворих на кір дітей.

На Буковині з 14 по 21 листопада 2018 року в області захворіло кором 209 осіб (132 дітей та 77 дорослих), що на 26% більше, ніж попереднього тижня.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за останній тиждень в Україні на кір захворіли 1855 людей — 548 дорослих і 1307 дітей (на 10% більше, ніж минулого тижня). У зоні особливої небезпеки – діти 5–9 років. Це ті діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби.

Протягом спалаху у 99 хворого кором зареєстровані ускладнення, захворіло кором 30 вагітних та 5 новонароджених. Летальних випадків від кору в області не зареєстровано.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.