Субота, 27 Липня, 2024

Велика партія експрес-тестів і захисних засобів прямує на Буковину

Китайська Народна Республіка направила в Україну велику партію експрес-тестів на виявлення вірусу COVID-19, а також багато супутніх речей: дезінфектори, медичні маски різного ступеня захисту та апарати штучної вентиляції легень. Продукція надійшла літаком Збройних Сил України напряму з Китаю в аеропорт «Бориспіль». Детальніше розповість chernivtsi-future.

Всього Україна отримала 250 тисяч експрес-тестів, а також тести для полімеразної ланцюгової реакції. Зазначимо, що їхнє використання неможливе у домашніх умовах, тобто лікарі не зможуть перевірити наявність вірусу в організмі в місці проживання пацієнта. Експрес-тести будуть проводити лише у спеціально визначених медичних закладах і тільки кваліфіковані лікарі. Теж саме стосується другого виду тест-систем.

Офіс президента України Володимира Зеленського повідомив, що всі надходження з Китаю будуть розподілені по областям. Цим займуться працівники Національної гвардії, які спільно з спеціалістами-медиками доставлять прилади у всі міста України. Було обіцяно, що цю процедуру завершать до кінця вчорашнього дня, 23 березня. Таку обіцянку дав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Поки про доповнення резервів чернівецьких лікарень чи медичних закладів Буковини не повідомлялося.

Зазначимо також, що у будь-якому випадку експрес-тести не дають стовідсоткової гарантії позитивного чи негативного результату. Навіть якщо аналіз покаже наявність коронавірусу у пацієнта, згідно протоколу ці результати необхідно додатково підтвердити в лабораторії, і вже опісля робити висновки та обирати потрібний алгоритм дій. Для додаткового дослідження застосовують ПЛР-тести, тобто тести полімеразної ланцюгової реакції.

Також немає жодної інформації стосовно кількості виділених на Чернівецьку область систем й інших протиепідеміологічних засобів. Куди (в які лікарні) їх розподілять, визначатимуть на основі кількості хворих пацієнтів і місць для лікування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.