Четвер, 25 Квітня, 2024

Якість їжі у навчальних закладах відтепер можна оцінити в онлайн-анкеті

До відома Чернівчан: за ініціативною першої леді України Олени Зеленської у державі започатковують онлайн-анкетування, за допомогою якого усі охочу можуть оцінити якість продуктів харчування та їжі у закладах освіти (школах, дитсадках, університетах тощо). Деталі читайте далі на chernivtsi-future

За словами дружини президента і першої леді, ця ініціатива вкрай необхідна, оскільки стосується дітей і збереження їхнього здоров’я. Таким чином усі батьки країни та їхні діти, які безпосередньо мають відношення до харчування у столових своїх навчальних закладів, зможуть дати оцінку тому, яка, на їхню думку, реальна якість продуктів, яку вони вживають. Так можна буде дізнатися, наскільки якісно дітей годують та чи задоволені обідами самі діти і батьки.  

Про ініціативу стало відомо з повідомлення Тимофія Милованова, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, яке він запостив на своїй офіційній сторінці у Фейсбук. За його твердженнями (а також на основі статистики),  ми маємо 15 103 школи, де навчається 4 млн 113 тисяч дітей, які п’ять днів на тиждень упродовж дев’яти місяців на рік обідають не вдома. Це означає, що 94,5% шкіл мають їдальні або буфети, щоб забезпечувати дітей гарячим харчуванням. Та ж сама статистика каже, що гарячі обіди в школі отримують 70% учнів, 50% із яких – безкоштовно.

«Але кількість – не завжди якість», — пише Милованов.

Зрозуміло, що спеціалізовані структури періодично перевіряють на якість заклади освіти. Але завжди може бути похибка, особливо якщо адміністрація сильно постарається приховати негативні моменти. Тому найкраще отримувати дані з перших уст, тобто від дітей, які кожного дня харчуються тим, що дають. Відомо, що наразі у багатьох школах і садочках існують проблеми, як от продаж шкідливих продуктів, мала вибірка страв, високі ціни у буфетах, холодна їжа тощо.

Тому запровадженням системи онлайн-анкетування у перспективі допоможе модифікувати і поліпшити технологію харчування дітей. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.