П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чернівецька міська рада збільшила розмір фінансування проектів Бюджету участі

Разом з цим, депутати Чернівецької міської ради, змінили період подання проектних заявок, повідомляє shpalta.media, інформує сайт chernivtsi-future.

Депутати міської ради під час сесії внесли деякі зміни і доповнення до Положення про Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі). А саме, збільшили розміри фінансування поданих проектів.

Відтак щодо великих проектів розмір фінансування складатиме від 700 тис. до 3 млн. гривень (раніше вартість була від 300 тис. до 1 млн.). Також, розмір фінансування малих проектів збільшили до 699,999 тис. грн. (раніше – до 299,999 тис.).

Змінили також період подання проектів – він триватиме від 15 травня до 30 червня.

Крім цього, на проекти, що реалізовуватимуться на території комунальних установ, виділятимуть 40% від загального обсягу Бюджету ініціатив. Разом з цим, 60% підуть на проекти чернівчан, які будуть реалізовуватися на громадських просторах.

Також депутати прибрали із положення вимогу, відповідно до якої, щоб подати великий проект, необхідно було зібрати 50 підписів на його підтримку, а на малий – 25 підписів. Також внесли доповнення, відповідно до якого, проекти мають відповідати основним цілям інтегрованої концепції розвитку Чернівців – 2030.

Довідка.

Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі) – це місцева бюджетна програма, яка базується на місцевій ініціативі – формі прямого волевиявлення мешканців міста, що впроваджує нові механізми залучення громадськості до розподілу фінансів міського бюджету спрямована на демократичний процес обговорення територіальною громадою головних напрямків використання бюджетних коштів. Кошти бюджету ініціатив спрямовують на втілення проектів, що надійшли від жителів міста і здобули найбільшу підтримку серед чернівчан шляхом голосування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.