П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чернівецький режисер взявся за власні кошти ремонтувати вулицю. Влада міста – бездіяльна?

Вулиця Сімовича у Чернівцях, що розташована у центральній історичній частині міста, перебуває у розбитому стані: дорога потребує капітального ремонту, оскільки через обвал утворилася яма глибиною у півтора метра. Тож автомобілям пересуватися по вулиці досить складно і небезпечно, як і звичайним перехожим. Мешканці будинків на вулиці Сімовича вже протягом трьох років (відколи виникла проблема) намагаються достукатися до міської ради Чернівців з проханням здійснити ремонт, проте кожного разу отримують відмову у відповідь. Повідомляє chernivtsi-future.

За словами відомого чернівецького кінорежисера Сергія Скобуна, він особисто писав десятки заяв, звертався до депутатів, зустрічався з чиновниками, обговорював питання благоустрою вулиці, та результату жодного. При тому, що дорога розташована зовсім близько до Резиденції митрополитів Буковини та Далмації, тобто – у самому центрі туристичних Чернівців.

Нарешті у режисера увірвався терпець, він об’єднався з двома іншими свідомими мешканцями вулиці і вирішив організувати ремонт дороги за власні кошти. Будуть покривати дорогу бруківкою, оскільки на асфальтування довелося б витратити більше 2 мільйонів гривень, яких у резерві чернівчан немає. З іншого боку, якби до них доєдналася міська рада і Департамент житлово-комунального господарства, допомогли з фінансуванням, коштів би вистачило з головою.

Та за твердженням  заступника директора департаменту ЖКГ Олега Пилип’яка, грошей на ремонт немає. І на міську раду сподіватися не варто, бо вільні кошти взагалі відсутні. Пандемія продовжує розоряти міський бюджет, тож ремонт вулиці Сімовича у витрати не входить, принаймні цього року.

Сергію Скобуну дозволили провести самовільні ремонтні роботи, проте порекомендували звернутися до поліцейського управління, щоб оптимально організувати перекриття дороги та розрахувати схему об’їзду.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.