Четвер, 25 Квітня, 2024

Аеропорт «Чернівці» знаходиться під загрозою закриття

“Міжнародний аеропорт “Чернівці” імені Леоніда Каденюка” знаходиться під загрозою закриття про це повідомив директор підприємства Борис Морський, під час громадського обговорення бюджету, повідомляє Молодий буковинець, інформує сайт Сhernivtsi-future

Зокрема, Борис Морський зазначив, що останній ремонт смуги проводився 10 років тому. А  загальний термін експлуатації аеродромного асфальтобетонного покриття становить 10 років. У квітні цього року у аеропорту «Чернівці» пройде сертифікація аеродромної служби, яка проводиться Державною авіаційною службою України. Морський наголосив, що може повторитись ситуація, що мала місце  у 2014 році, коли 40% злітно-посадкової смуги було виведено із експлуатації. Проте це була лише бічна частина, а центральну частину смуги можна було використовувати. Сьогодні ситуація значно гірша. Адже, якщо закриють центральну частину смуги, то аеропорт «Чернівці» може перестати функціонувати.

Директора повідомив, що на підприємстві проведено комісійне обстеження смуги та визначено, що на її ремонт необхідно 23 млн. гривень.

Центральна смуга має 90 тис. квадратних метрів. Ремонту потребують 20 тис. квадратних метрів смуги. Аеропорт просить, щоб ремонт було здійснено за фінансуванням департаменту ЖКГ, бо у підприємства немає необхідних коштів. Минулого року підприємству вдалось власними силами відремонтувати критичні 100 метрів центральної злітної смуги”.

Борис Морський розповів, що неодноразово звертався із запитами щодо ремонту смуги до міської ради проте це не дало результату.
Зокрема у 2018 році аеропорт не звертався за додатковим фінансуванням, проте сплатив понад 10 млн. гривень до бюджету міста.

На даний момент, аеропорт обслуговує тільки один рейс. Проте якщо б злітна смуга була у належному стані, то аеропорт міг би приймати більше літаків.

Під час громадських слухань проголосували за вивчення питання, щодо пріоритетності фінансування ремонту центральної злітної смуги аеропорту. Але Лівія Бамбуляк – начальник фінансового управління міської ради повідомила, що наразі таких коштів для ремонту смуги немає. 
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.