Середа, 24 Квітня, 2024

Новітня система оповіщення запрацює у Чернівецькій області

Завдяки проекту ЄС «Розробка територіальної системи раннього оповіщення про повені в басейні річки Прут», вдалось встановити нову систему раннього сповіщення, повідомляє АСС, інформує сайт Chernivtsi-future.com.ua

Розробка проекту розпочалась у 2017 році, сьогодні він перебуває на стадії завершення. Його презентували у ГУ ДСНС Чернівецької області, рятувальники із Молдови спільно зі своїми буковинськими колегами. 12 березня відбудеться презентація системи оповіщення у дії. 

Проект системи раннього оповіщення фінансується  за кошти ЄС. Загальний бюджет даного проекту становить близько 330 тисяч євро. 90 % з яких це грант Євросоюзу, а 10% становлять внески партнерів.

Система оповіщення в Україні була створена багато років тому, зараз вона вже застаріла, а велика кількість надзвичайних ситуації приносить багато шкоди.

Цей проект дозволив об’єднати різні населені пункти в єдину електронну систему та керувати нею дистанційно. Адже своєчасне інформування значно мінімізує наслідки від надзвичайних ситуацій, – стверджує Сергій Михайлюк, начальник ГУ ДСНС Чернівецької області.

Завдяки сучасній техніці сирену сповіщення та голосову інформацію можна почути у радіусі 3 кілометрів.

Володимир Єгоров, начальник сектору міжнародного співробітництва ГУ ДСНСУ розповідає, що у центрі населених пунктів вже розміщені всі необхідні гучномовці.

Система оповіщення електронного зразка керується з одного пульта. Подібні пульти розміщені в ГУ ДСНСУ області, а також в Чернівецькій обласній адміністрації.

Рятувальники також підготували інформаційні буклети, де розміщена інформація про систему сповіщення, та про те, що означає кожен із сигналів сирени.

Сучасна система доволі універсальна, вона дозволяє інтегрувати різні системи та об’єднувати їх в одну.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.