П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Вижниці у центрі міста з'явиться велостанція техобслуговування

У Вижниці громадські активісти планують встановити  станцію самообслуговування для велосипедистів, мам з візочками та людей на візках.

Про це журналістам сайту Сhernivtsi-future повідомила авторка цієї ініціативи , громадська діячка Людмила Мацюк.

«У нас у Вижниці вже вшосте минулого року  проводився  заїзд на велосипедах на честь Велодня (Велодні ми проводимо, починаючи з 2013-го року). Ми долучаємося щороку до цієї захоплюючої всеукраїнської акції, – розповідає заступник ГО «Волонтери Вижниці» Людмила Мацюк, – тож хочемо підтримати і надалі розвиток велоспорту та популяризувати активний спосіб життя серед молоді Вижниці. Тому я взяла участь у семінарі «Активні громадяни» і в рамках цього заходу ми виграли проект від Британської ради. Наш проект, який називається «Вулична майстерня «Два колеса» передбачає встановлення Майстерні самообслуговування для велосипедистів. Це така конструкція, яку ми встановимо у центрі міста і де будуть ключі і інші необхідні інструменти для ремонту велосипеда або візочка.

За словами Людмили, коштує встановлення такої станції 13, 5 тисяч гривень, 11 тис. грн. з яких активісти отримали від Британської ради в Україні. Конструкція, яку мають встановити у місті вже готова, але погода поки що не дозволяє встановити станцію.

«Вижниця невелике місто, але через Вижницю проїжджають багато подорожуючих, хтось їде в різні куточки Карпат, пересуваючись на велосипедах, тож станція, яка буде знаходитися у центрі міста може допомогти туристам вирішити свої справи в дорозі відремонтувати велосипед, якщо буде така необхідність», – додає Людмила Мацюк.

Також активістка розповіла, що мріє, щоб у Вижниці з’явився велопрокат.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.