П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чернівцях планують заснувати молодіжний простір для роботи, навчання та відпочинку

У Чернівцях планують створити місце під назвою «Молодіжний простір», який передбачає існування сучасної бібліотеки та мінілекторію, які функціонуватимуть на базі молодіжного центру «Резиденція молоді» завдяки благодійному фонду «Кращим бути». Нещодавно фонд організовував конкурс, де було обрано п’ять найкращих ініціатив для міста, серед який опинився і проект стартап-простору. Більш детально читайте далі у матеріалі на chernivtsi-future.

Автором задуму є студентка чернівецького осередку Української академії лідерства Марія Бондар. На її задумкою, Чернівці стануть більш молодіжно адаптованим і розвиненим містом, якщо у ньому буде можливість навчатися, відпочивати, розвиватися і працювати в одному, спеціально призначеному і побудованому для цього місці.

Грантодавці вже підписали угоду з керівником проекту. Сучасна бібліотека носитиме назву «Бібліоtech». Саме там Марія Бондар передбачає організувати спільний простір для вищезгаданих цілей. Така установа сприятиме поширенню неформальної освіти, культури волонтерства та активного відповідального громадянства.

На базі молодіжного центру Чернівців люди зможуть втілювати власні проекти, долучитися до ініціатив центру або інших організацій. Установа також сприятиме більш організованому та конструктивному діалогу між молоддю та місцевою владою, а отже, збільшується вірогідність втілення бачення та ідей молоді щодо життя міста.

Нагадаємо, що 18 травня «Кращим бути» оприлюднили перелік переможців конкурсу на отримання гранту від благодійного фонду. Окрім проекту «Бібліоtech» передбачається також перевидання книги «Буковина. Її минуле і сучасне», видання книги з оповіданнями буковинських авторів, створення у Чернівцях муралу пам’яті Володимира Івасюка та створення простору для відкритої волонтерської роботи. Конкурс на отримання грантів для реалізації проектів культурно-освітнього напрямку відбувся четвертий рік поспіль.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.