Вівторок, 19 Березня, 2024

У Чернівецькій області з’являться центри професійної досконалості

Чернівецька область увійшла до семи пілотних областей, у яких побудують сучасні центри професійної досконалості в межах проекту «EU4SKILLS». Про нововведення на Буковині повідомив Департамент освіти і науки України Чернівецької обласної державної адміністрації. Виявляється, таке рішення прийняли 19 травня, тоді ж і визначилися із закладами, які перепрофілюють під центри. Всього їх три. Більш детально читайте у матеріалі на chernivtsi-future.

«EU4SKILLS» – це програма Європейського Союзу для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Мета її – створення мережі Центрів професійної досконалості, закупівля нового обладнання, підвищення кваліфікації майстрів та викладачів, розробка нових навчальних програм та стандартів для учнів.

Як зазначив Микола Харатін, директор Департаменту у Чернівцях, професійна сучасна освіта безпосередньо пов’язана з потребами економіки держави, а її якість повинна відповідати актуальним  вимогам, адже у ринкових умовах виробництва втримаються на робочому місці лише висококваліфіковані працівники, які досконало володіють сучасною професією, швидко здатні змінювати спеціалізацію, що може стати певним гарантом їхньої зайнятості.

Отож, сучасними центрами на Буковині стануть три заклади професійної освіти:

  1. Вище професійне училище № 24 у Заставні.
  2. Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки.
  3. Професійно-технічне училище № 8 у Чернівцях.

Саме обрані заклади відповідають пріоритетним напрямкам розвитку економіки регіону. Там готують перукарів, кухарів, кондитерів, столярів, електрогазозварників, слюсарів із ремонту автомобілів, трактористів, кравців, швачок, туристичних агентів, покоївок, барменів, офіціантів, електромонтерів, токарів, радіомеханіків та інших фахівців, що затребувані на ринку праці не лише в області, а й по всій Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.