Вівторок, 16 Квітня, 2024

Чернівецька область закупить інсулін для виявлення цукрового діабету

З резервного фонду обласного бюджету виділять 18 мільйонів гривень на закупівлю медичного препарату, а саме – інсуліну. Він необхідний для проведення досліджень за допомогою спеціальних тестових смужок, які будуть використовувати, щоб виявити цукровий діабет у пацієнтів. Ця хвороба – одна з найрозповсюджених у світі, окрім того, як з’ясували медики, люди з цукровим діабетом більш схильні до інфікування COVID-19. Детальніше читайте на chernivtsi-future.

Програма розподілення коштів була затверджена ще до початку пандемії коронавірусу, до того ж, закупівля інсуліну необхідна багатьом лікарням для надання медичної допомоги пацієнтам. Після поширення COVID-19 велика частина коштів резервного фонду була кинута на протидію цьому захворюванню, проте відсутність інсуліну та його важливість ніхто не відміняв. Тому у Чернівецькій обласній державній адміністрації будь-яким чином намагаються правильно та оптимально розподілити кошти.

Наразі вже знайшли необхідну суму для закупівлі, а саме 18 мільйонів гривень. Незабаром ці кошти поділять між обласними і районними лікарнями. Стосовно цього запевнила Наталія Гусак, заступниця голови Чернівецької ОДА. Вона стверджує, що цих коштів вистачить задля забезпечення всіх медичних закладів спеціальними тест-смужками. Таким чином, можна буде заздалегідь визначити цукровий діабет у дітей і дорослих, а отже – надати вчасно спеціалізовану допомогу.

Спеціалісти зазначають, що люди з цукровим діабетом більш схильні до можливого інфікування коронавірусом, оскільки їхній імунітет значно послаблений у порівнянні зі здоровим населенням. Тобто можна буде визначити зону великого ризику і краще забезпечити ізоляцію для всіх, хто туди входить. Наразі, запевняють у державній адміністрації, коштів для інших нагальних потреб медичної сфери, окрім тих, що стосуються COVID-19, у державному бюджеті області вистачає.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.