Субота, 27 Липня, 2024

На вулиці Кармелюка встановлять підземні смітники

Підземні контейнери для сміття – це практичне і екологічне рішення, яке зберігає архітектуру та створює комфортні умови для мешканців і гостей міста. Монтаж, наладка, ввід в експлуатацію виконується на основі проектної документації з обов’язковим проведенням випробувань та попередніми налаштуваннями систем диспетчеризації, автоматизація процесів дозволяє вчасно реагувати на наповненість контейнерів та оптимізувати логістику вивозу сміття. Куди не глянь, з усіх боків підземні контейнери приносять тільки позитивний вплив. Детальніше на chernivtsi-future.

У Чернівцях подібна ініціатива вже була реалізована. Завдяки проекту підземних смітників «EcoDrEAM», який зайняв четверте переможне місце серед великих проектів «Бюджету ініціатив чернівчан», у мікрорайоні Будівельників-Миру встановили екоконтейнери для зберігання сміття – чисті, безпечні, економні та естетичні. Проте це нововведення було виконано ще влітку минулого року, а у місті вистачає площадок, яким би не завадила зміна системи смітників.

Отож жителькою вул. Устима Кармелюка була подана електронна петиція на платформі «Єдина система місцевих петицій» щодо встановлення підземних смітників у районі цієї та інших прилеглих вулиць. За словами жінки, їхній мікрорайон як жоден інший заслуговує на таку ініціативу, адже там проживає велика кількість сімей з маленькими дітьми, яким зовсім не потрібно щодня бачити переповнені сміттям баки, розкидані недоїдки біля контейнерів, нюхати жахливий запах викидів тощо.

Власне, як зазначено на сайті Чернівецької міської ради, петиція набрала 253  голоси, що є необхідною кількістю для реалізації проекту. Тож жителі району можуть сподіватися, що невдовзі їхні вулиці модернізуються екологічно, гігієнічно та естетично. Звісно, під час карантину та надзвичайної ситуації встановлювати контейнери не будуть, та й точну дату розгляду результатів усіх петицій платформи поки не називають.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.