Субота, 27 Квітня, 2024

Громадський транспорт у Чернівцях може відновити роботу

Кабінет Міністрів України 25 березня прийняв нову постанову стосовно максимальної кількості людей, яких може одночасно перевозити громадський транспорт. Постанова збільшує допустиму кількість, що дає змогу відновити рух громадського транспорту Чернівцями. Про це заявив міський голова Олексій Каспрук, який ще раніше подавав прохання до Уряду переглянути питання громадських перевезень. Повідомляє chernivtsi-future.

Нагадаємо, що від початку введення надзвичайної ситуації Кабінет Міністрів постановив перевозити у громадському транспорті не більше 10 осіб одночасно. Така кількість жодним чином не могла задовольнити потреби Чернівців, адже окрім звичайних громадян місту потрібно було доставляти на роботу працівників найважливіших професій – рятувальників, медиків, пожежників тощо. Плюс, охоронці на підприємствах, які продовжують працювати в умовах карантину, а вони, як правило, люди старшого віку, тому пішки дістатися на роботу не могли.

Згідно нової постанови від 25 березня у громадському транспорті дозволено перевозити 50% пасажирів від кількості сидячих місць, що спрощує ситуацію. Тепер місто може більше задовольнити потреби перевезень, принаймні на важливі місця роботи. Тому наразі міська рада розробляє план, як краще розподілити рух громадського транспорту, по яких маршрутах і за яким графіком.

Також зазначимо, що від сьогодні, 27 березня, з Чернівців до найближчих населених пунктів буде курсувати спецтранспорт задля перевезення працівників медичної сфери. Оскільки велика частина наших лікарів і медфахівців добираються кожного дня на роботу зі Сторожинецького, Герцаївського, Новоселицького, Кіцманського, Глибоцького районів, планується відправляти нерегулярні перевезення саме туди. Проїзд буде безкоштовний, рейси – ранкові та вечірні.

З останніх позивних новин – у Чернівцях відновлять роботу СТО, сервіси ремонту техніки, зоомагазини, магазини добрив тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.