П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чернівчани просять повернути будинки у комунальну власність

На черговій сесії міської ради у Чернівцях депутати обговорювали питання повернення низки будинків у комунальну власність міста, які до цього були приватизовані. З таким зверненням до депутатів вже довгий час приходять зацікавлені чернівчани, пише chernivtsi-future.com.ua.

У період, коли чинного мера міста Олексія Каспрука було знято з посади, деякі будинки були зняті з обліку та передані у приватні руки. Проте тепер жителі незадоволені, адже, за їхніми словами, нерухомість знаходиться у поганому нежитловому стані і виправляти ситуацію власними силами у людей немає коштів. Тому чернівчани прохають депутатів підтримати проект щодо відміни рішення, повернення назад у комунальну власність цих приміщень, приведення їх до належного стану і подальшого передання у приватне користування.

Власники говорять, що дарма лише платять кошти управительській компанії, тоді як ніякої віддачі та результатів з цього не мають. Обурення вийшло за межі голих слів, тому було прийнято рішення просити про відновлення належного стану будинків за рахунок міського бюджету.

Хоча претензії чернівчан депутатам були зрозумілі,вони не прийняли позитивного рішення з цього питання. Олексій Каспрук прокоментував перебіг голосування тим, що поки ніхто не висунув адекватної ідеї, як врегулювати проблему з юридичної точки зору, а також яку відповідальність та обов’язки нестиме житлово-комунальне господарство міста. Була відкинута пропозиція Василя Продана відкласти це питання, передати його на розгляд, аналіз та доопрацювання житлово-комунальній комісії, і перенести остаточне голосування на наступну сесію.

Тим не менш, одного спільного вирішення депутати, все ж, дійшли. Більшість проголосувала за пропозицію Михайла Яринича щодо створення окремої профільної комісії, яка займатиметься у перспективі подібними проблемами. Головою комісії призначили Андрія Ілюка, який вносив на розгляд цей проект рішення.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.