П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чернівчани вимагають впорядкувати територію скверу на вул. Кордуби та осучаснити Центральний парк

У Чернівцях є не так вже й багато скверів, парків та зелених зон, де можна погуляти, а деякі дитячі майданчики є старими та занедбаними, тому мешканці міста хотіли б мати більш комфортні умови для відпочинку у основних зелених зонах міста. Ці побажання чернівчани письмово виклали у двох нещодавніх петиціях, які з’явилися цього місяця на офіційному сайті Чернівецької міської ради, інформує Сhernivtsi-future.
На початку цього місяця, 6-го березня на сайті міськради у розділі “Єдина система місцевих петицій” була опублікована петиція, у якій мешканці Чернівців вимагають впорядокувати територію у сквері на вулиці Кордуби.
Як пишуть автори звернення, все менше сквер нагадує місце відпочинку, адже місцеві безхатьки, цигани та інші люди з не надто привабливим для більшості людей способом життя влаштовують у сквері свої посиденьки, а іноді  сплять прямо на лавках. Поряд знаходиться школа-гімназія і за цим усім безладом спостерігають з одного боку – діти, а з іншої сторони – працівники СБУ.
Автор петиції Турлай Тетяна Андріївна просить, щоб чернівчани підписали петицію і підтримали її вимогу замінити тротуарне покриття у місцях, де це необхідно, також оновити лавки, висадити нові дерева та кущі і вирішити питання стосовно перебування безхатченків.

Інша петиція, яка з’явилася на сайті міськради 14 березня 2019 року стосується реконструкції Літнього театру у Центральному парку імені Т. Г. Шевченка. Через те, що театр є чи не єдиним літнім майданчиком для заходів і концертів, то чернівчани хотіли б, щоб його капітально відремонтували, а сцена виглядала б більше сучасною, відповідно до певних вимог сьогодення.
Також місцеві жителі просять осучаснити ландшафтний дизайн у парку імені  Т. Шевченка. Пропонують висадити нові дерева, кущі, квіти, облаштувати дитячий майданчик, зробити місце для вигулу собак та, щоб було встановлено додаткову кількість смітників.

Нагадали чернівчани місцевій владі у петиції, і про те, що зелена зона у Центральному парку створювалась ще 50 років тому. У парку є атракціони на яких каталися ще маленькими теперішні батьки, а тепер катають там своїх дітей, а отже мешканцям міста хочеться мати більш сучасний і цікавий парк.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.