П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чи допоможуть петиції полагодити світлофори: чернівчани обурені бездіяльністю влади

На жаль, технічний стан світлофорів у Чернівцях бажає бути кращим: про це свідчать часті поломки регулювальних пристроїв, що спричиняє постійні затори та незадоволення містян. Інколи час, який витрачають на полагодження світлофорів, може сягати кількох тижнів. Влада міста не звертає увагу на ці проблеми і залишається бездіяльною. Як чернівчанам боротися з питанням світлофорів і вплинути на депутатів? Далі на chernivtsi-future.

Сучасний варіант вирішення проблеми у місті

Пропозицію підкинув чернівчанин Андрій Данко. За його словами, вже досить тривалий час він помічає, що на перехресті вулиці Небесної Сотні та проспекту Незалежності збільшилися затори, їх інтенсивність і періодичність, чого раніше не було. Поміркувавши і поспостерігавши, чоловік зрозумів, що справа у світлофорах, які змінили специфіку роботи, чим дещо заплутали логістику руху транспорту. Тривалість світіння кольорів також змінилася. Через це водії та пішоходи змушені довше чекати своєї черги, а отже натовп на тротуарах і затори на дорогах стали густішими.

Звертатися до міської ради Андрій Данко не став, оскільки не вірить у швидку дію подібних закликів. До того ж, вирішив вплинути на справу загалом, а не локально, закликаючи депутатів виправити проблему у всьому місті, а не лише на згаданому перехресті. Тож подумавши, пан Андрій звернувся до популярного нині способу достукатися до влади – реєстрація петиції. Автор каже, що не бачив інших рішень проблеми. Але визнає, що у випадку, коли не знаєш, у які двері постукати зі своїм питанням, петиції – ідеальний варіант звернути на себе увагу.    

Які результати петиції?

Наразі заклик Андрія Данка зібрав уже близько дев’яноста відгуків чернівчан. Для затвердження владою міста потрібно 250 підписів, тож справа потрохи рухається до позитивного результату. Чоловік каже, що є новачком у подібних клопотаннях. Але зареєстрував його, оскільки чітко визнавав проблему. Сам раніше вже підписував петиції, але ніколи не був їх автором. Також вважає, що це не остання його спроба, адже у місті є ще багато проблем, і петиції – один із найкращих способів їх вирішити. Не приховує свого здивування, що люди так швидко відгукнулися: це означає, що не він один визнає важливість адекватного налаштування світлофорів. А якщо є незадоволені теперішнім станом, значить будуть однодумці. Тож боротися з бездіяльність стане набагато легше.

Звичайно, автор розуміє, що навіть набравши необхідну кількість підписів, процес розгляду петиції – тривала справа. Але сподівається, що спільними зусиллями і терплячістю дійдуть до необхідного результату. Ігнорування проблеми ніколи не зробить місто конкурентоспроможним і приємним для відвідування чи проживання.

На завершення Андрій Данько каже, що такий принцип роботи світлофора, який зараз присутній на перехресті,  як правило, характерний для розвинених великих міст, але не було враховано, що Чернівці не відносяться до таких характеристик і не мають подібного транспортного руху.

Володимир Бешлей, голова Департаменту житлово-комунального господарства, не знає про петицію і саму проблему світлофорів, та рекомендує звернутися  відповідальної спеціалізованої установи.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.